Decembersko obdarovanje ~ Udeležba za socialnovarstvene organizacije ~ Obdarovanci ~ Obdarovalci

a

Ste vodja ali sodelavec v socialnovarstveni organizaciji na področju Slovenije in bi radi izpolnili želje vašim varovancem? Udeležite se projekta Uresniči željo.

Prepričani smo, da se vam ob tem poraja veliko vprašanj. 🙂 Veliko odgovorov boste našli pod Pogosta vprašanja. Za dodatne informacije pa smo vam na voljo na info@uresnicizeljo.si.

Prijava na projekt Uresniči željo 2022

  Vsa polja so obvezna.

  Področje delovanja
  zdravjeotroci in mladostnikiinvalidisosedska pomočzasvojenost in krizna stanjapomoč brezdomcemimigranti

  O darilih

  Načini dostave:

  Poštna dostava:

  So lahko darila poslana po pošti?
  dane

  Naslov za pošiljanje daril


  Osebna izročitev

  Je možno darila izročiti osebno?
  dane  O organizaciji


  Naložite lahko slike v formatu .jpg ali .png in velikosti do 2 MB.

  Podatki za prijavo

  Pogosta vprašanja

  Upoštevanje higiensko-varnostnih ukrepov ter zaščita pred morebitno okužbo z virusom Covid-19 so za nas zelo pomembni. Sodelovanje pri projektu Uresniči željo ne bo povečalo možnosti okužbe z virusom. Vse sodelujoče pozivamo k nošenji zaščitnih mask ter k upoštevanju trenutnih ukrepov za preprečevanje okužbe. Poleg tega pa vsakemu obdarovalcu ponujamo na izbiro, da darilo pošlje po pošti, ob upoštevanju določenih ukrepov pa ga lahko tudi osebno preda organizaciji.

  Ker smo trdno prepričani, da se včasih tudi najbolj nemogoče želje lahko izpolnijo.

  • Prejemniki osebno dobijo darilo, ki ga potrebujejo.
  • Nekateri prosilci za socialno pomoč imajo težave z jasno artikulacijo svojih želja, saj so zaradi svojega socialnega in materialnga položaja zelo usidrani v sedanjosti. Vprašanje “Kaj si želiš za praznike?” omogoča menjavo perspektive, brez potrebe po izkazovanju hvaležnosti, saj darilo ne podarja organizacija osebno.

  Preko našega spletnega portala lahko vnesete želje, ki ste jih zbrali preko vaših kanalov. Vnesene želje se shranijo na spletni seznam želja, do katerega ima dostop vsak, ki ga sodelovanje v projektu zanima. Posamezniki si lahko izberejo eno ali več želja, ki jih želijo osebno izpolniti. Darila se lahko dostavijo po pošti – po želji pa se jih lahko preda tudi osebno.

  Žal so naše zmožnosti omejene, predvsem pri preverjanju, kdo darila zares potrebuje. Iz tega razloga se raje zanesemo na strokovnjake s področja socialnega varstva.

  Trudimo se, da bi socialnovarstvenim organizacijam omogočili enostavno in preprosto sodelovanje v projektu. Z vaše strani potrebujemo naslednje:

  1. Izpolnjen prijavni obrazec .
  2. Želje je potrebno vnesti v spletno platformo.
  3. Pri vsakem prispelem darilu potrdite njegov prevzem. Darila lahko prejemnikom predate v okviru npr. decembrskega obdarovanja ali pa individualno.
  4. En teden pred predajo daril vas bomo kontaktirali in preverili, če so vsa darila prispela.
  5. Potrudili se bomo, da bomo sami s pomočjo sponzorjev izpolnili vse preostale želje, ki ne bodo izpolnjene s strani posameznikov.

  Projekt ne predpisuje cene daril. V skladu z našimi pričakovanji bodo najverjetneje izpolnjene želje v vrednosti 10 do 30 eur. Priporočamo pa, da se znotraj organizacije določi enotna najvišja cena, ki ne sme biti presežena.

  Na portalu, kjer se vnašajo želje, se pri vnosu zahteva šifra, ki ni nujno ime in priimek prejemnika. Ta šifra vam bo pomagala, da boste lažje razporedili prispela darila med ustrezne prejemnike. Skrb za varovanje osebnih podatkov je naša prioriteta.

  Seveda! Naš portal omogoča, da vpišete datum, do katerega morajo darila prispeti. Tako so lahko darila še pravočasno pri vas.

  Če določena želja ne bo izpolnjena s strani posameznikov najkasneje en teden pred zaključkom akcije, se bomo potrudili, da jo pravočasno izpolnimo mi. V božičnem času smo aktivni v iskanju sponzorjev.