Pogosta vprašanja

V: Ali so želje časovno omejene?

O: Da, zadnji dan za izpolnitev želja je 25. 3 🙂

V: Ali lahko obdarovanki/obdarovancu pošljem pismo, čestitko ali vizitko?

O: Seveda, lepe in spodbudne besede so vsekakor dobrodošle.

V: Ali lahko naročim darilo v spletni trgovini in naslovim dostavo darila direktno na socialnovarstveno organizacijo?

O: Da. Lahko naročiš darilo in nasloviš dostavo darila direktno na organizacijo, ki je objavila željo.

V: Ali moram članom ekipe Uresniči željo sporočiti, katero željo sem izbral/a?

O: Ne. Prosimo pa, da željo čim prej označiš na seznamu želja, saj si tako zagotoviš, da je rezervirana zate in jo lahko izpolniš samo ti. Se je že zgodilo, da si je nekdo željo izbral in se odločil za klik naslednji dan, takrat pa te želje ni bilo več.

V: Koga lahko kontaktiram, če želim več informacij o želji?

O: Kontaktiraš lahko organizacijo, katere kontakt je naveden ob želji. Za vprašanja v zvezi z željami smo dosegljivi tudi na vsaklahko@uresnicizeljo.si.

V: Ne morem dostopati do svojega računa, ki sem ga ustvaril/a in si že izbral/a željo.

O: Prosimo piši na: vsaklahko@uresnicizeljo.si. Naša ekipa ti bo pomagala.

V: Darilo naročam preko spleta in me skrbi, da paket ne bo dostavljen pravočasno. Kaj se zgodi, če moj paket “zamudi rok” oziroma pride do organizacije prepozno?

O: Če sumiš, da bo paket morda dostavljen prepozno, o tem obvesti organizacijo, ki je prejemnik paketa. Kontakte vseh organizacij najdeš v njihovih opisih (povezave so na podstrani Koga obdarujemo in v nogi spletne strani). V kolikor niso dosegljivi, nam piši na vsaklahko@uresnicizeljo.si. Skupaj bomo preverili zadevo in poskrbeli, da darilo kljub morebitni zamudi pride v prave roke.

V: Ali lahko tudi jaz pomagam pri tej pobudi?

O: Seveda! Hvala za zanimanje. Razmisli o obliki sodelovanja in nam piši na info@uresnicizeljo.si. Vsake podpore pri uresničevanju želja ljudi v stiski bomo zelo veseli, od prostovoljstva do širjenja pobude po tebi dosegljivih komunikacijskih kanalih. Skupaj zmoremo še več!

V: Ali lahko dobim podatke, koga obdarujem? Kako vem, da bo darilo prišlo v prave roke?

O: Ne. Osebni podatki obdarovank in obdarovancev so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Javni so le podatki socialnovarstvenih programov, ki jih obdarujemo. Da ne bi prišlo do zlorab, sodelujemo le s programi, ki so sofinancirani s strani ministrstva in s tem zagotavljamo, da bodo darila prišla v prave roke.

V: Ali obdarovanje pobude Uresniči željo poteka samo v decembru in marcu?

O: Zaenkrat da. Želje, ki so trenutno na seznamu, se izpolnjujejo samo v decembru. Imamo pa že ideje za naslednje projekte in veseli bomo tudi tvoje, če jo imaš.