Obdarovalci

a

Letos z mamo že drugo leto sodelujeva v projektu Uresniči željo in zopet sem med branjem teh nezahtevnih želja hlipala od solz. Super se mi zdi, da lahko obdarovance izbereš  iz regije iz katere prihajaš in tako z lahkoto narediš nekaj lepega tudi za svojo skupnost. Redkokatera stvar mi v (za nas srečneže) veselem decembru napolni dušo tako, kot sodeljovanje z vami. Hvala ker v tem mesecu ohranjate majhno iskrico veselja tudi za tiste, ki nimajo nikogar. Prepričana sem, da ta v njih traja še zelo dolgo. Se vidimo drugo leto! ❤️

Lara

***

Projekt “Uresniči željo” sva želela podpreti, ker se nama zdi njihov namen zares srčen in plemenit. Skozi takšne projekte nam je vsem omogočeno, da lahko na enostaven način sočloveku polepšamo življenje – s stvarmi, pozornostmi, ki so za nas lahko malenkosti, njemu pa pomenijo zelo veliko. Niso potrebni veliki koraki, da svet spreminjamo na bolje. Potrebnih je le veliko ljudi, ki so pripravljeni prispevati vsak svoj mali košček. Skupaj zmoremo ogromno in “Uresniči željo” je čudovit dokaz tega.

Urška & Primož

***

Že drugo leto zapored smo z izbrano družbo imeli Secret Santa obdarovanje. Ko sem videla, koga obdarujem, sem najprej preko skrivnih sporočil prosila osebo, da izpolni svojo listo želja, ampak še preden jo je izpolnila, sva se pogovarjali, kako dobra pobuda je Uresniči željo in da bi si lahko naslednjič, namesto da obdarujemo drug drugega, vsak izbral enega obdarovanca s seznama Uresniči željo. To se mi je zdela tako odlična ideja, da sem se odločila, da v njenem imenu izpolnim neuresničeno željo. Sicer sem imela omejeno izbiro želja, saj smo določili manjši znesek, ki ga nismo smeli preseči, ampak sem bila zelo vesela, da sem jo kljub omejitvi lahko uresničila. Čeprav se je vmes malce zataknilo in sem bila po nedolžnem razkrita kot Secret Santa je bila obdarovanka na dan odpiranja daril izredno vesela.

Sabrina

***

Projekt uresniči željo se mi je zdel odličen takoj, ko sem ga zasledila.
Pogosto se namreč sprašujem, kako bi lahko poleg darovanega denarja prišla še bližje osebam v stiski.

Zelo mi je všeč, da so lahko osebe izrazile konkretne želje, za katere jim verjetno vedno zmanjka. Na ta način verjamem, da se jim je povrnilo vsaj nekaj upanja v dobre stvari in človeštvo. Hvala za tako krasno pobudo. ♥️

B.

***

Krasen občutek, ko lahko nekomu uresničiš željo. Zame je bil kreativni izziv, nekdo pa je dobil občutek, da je neznancu mar tudi zanj.

S takšno pobudo postanemo malo bolj povezani, smo del istega sveta #payitfoward ♥️

Klara

***

Zelo me veseli, da je bila vaša akcija tako uspešna! Bilo mi je res v veselje sodelovati in izbirati darila v upanju, da nekoga v stiski vsaj malo osrečim.

Moj Zakaj? Zato ker lahko! Ker vem, da je vsaka situacija minljiva in nikoli ne veš kdaj se boš ti znašel v obdobju, kjer ti vsaka pomoč pride prav.

Z veseljem se naslednje leto ponovno udeležim obdarovanja.
Hvala vam za ves trud in organizacijo! Brez vas to ne bi bilo mogoče.

Neli

***

Da uresničim željo sem se odločila zato, ker sem v letošnjem letu veliko premišljevala o tem kako čase preživljajo posamezniki v stiskah in da je v takšnih časih, kot je trenuten čas, pomembno da si med seboj pomagamo. In da takšne geste v nas pravzaprav sprožijo zelo lepe občutke in ne polepšajo dneva le obdrajencem, ampak tudi nam, ki jih obdarujemo. Mislim, da smo v preteklem letu lahko tudi spoznali, da ne potrebujemo toliko in da lahko več dajemo, da je zdravje pomembno in da se ostale stvari že uredijo in da lahko z majhnimi gestami naredimo veliko. Resnično bi se mi zdelo ”kul” če bi dobrodelnst prišla v trend. Mislim, da bi bili vsi bolj zadovoljni in več bi bilo srečnih. Mi ne bi imeli toliko manj, nekateri pa bi s tem pridobili veliko.

Nives

***

Velik hvala tudi vam! Upam, da v prihodnje doseže še več ljudi. Ob poplavi negativnih novic je lepo slišati, da smo se tako nesebično odzvali in pomagali drug drugemu. (smile)

Tjaša

***

Za sodelovanje z Uresniči željo sem se odločila izključno za to, ker imajo dobre namene in ker se mi zdi to res en lep projekt, da pomagamo ljudem ki to potrebujejo.

Sana

***

Odločila sem se za sodelovanje, ker so se me želje tako zelo dotaknile in me ganile. V resnici so bile skromne, napisane pa tako, da se je videlo, da bodo nekomu res veliko pomenile. Ravno to mi je bilo všeč, da je nekdo izrazil zares, kaj si želi. Z veseljem še kdaj, hvala za organizacijo!

Nataša

***

Hvala vam, ker skrbite za tisti najbolj nevidni del družbe, ki sploh v teh časih potrebuje angele varuhe.

Maja

***

Hvala vam, da ste ustvarili to pobudo in da širite dobro med ljudi. Moram reči, da sem se kar malo zamislila ob prebiranju želja… Ves čas mislimo, da nam nekaj manjka, v resnici pa imamo vsega dovolj in še preveč.

Patricija